Офертата е запазена във любими
Виж всички запазени

Най-красивите плажове на Гърция

Гърция заема доста добро място в листата за най-дълга брегова линия. Тя е дълга 13 676 километра и е класирана на почетното 12 място. Всеизвестен факт е, че страната разполага с едни от най-прекрасните плажове на Земята, като тези цифри са поредното доказателство.

В тази статия ще ви представим най-добрите дестинации за почивка в цяла Гърция, които се славят със страхотна репутация и някои от най-красивите плажове в цялата страна. Определено, те не са като островните гледки на Миконос или Закинтос, но наистина ще останат дълго време в съзнанието ви.

Игуана, Крит

Ако желаете да прекарате незабравима ваканция на най-големият остров в Гърция – изберете град Ханя. Двата плажа там се славят с това, че са изключително чисти и добре поддържани.

Разделена от нос, разположената в източният залив ивица е подходяща за хора, които искат да избягат от тълпите.

Удостоен със Син флаг, Игуана печели славата си на един от най-добре познатите плажове в цяла Гърция с изключително чистата си вода и ситен пясък.

Калатос, Родос

Разположен в Егейско море, Родос е най- големият сред Додеканезките острови, а Калатос определено е един от най-забележителните плажове в района.

Без значение факта, че плажът е покрит от по-едри камъни, а не ситен пясък, той е далеч от полезрението на тълпата, тъй като бреговата линия е дълга 4 километра.

Гърция се слави с искрящо чистата си вода, като този плаж не прави изключение.

Ватера, Лесбос

Ватера заема челна позиция за най-дълга брегова ивица на острова, със своите зашеметяващи 7 километра. С изглед към островите Псара и Хиос, както и Турция, плажът е засипан с камъчета. Водите са кристално чисти, а морето – спокойно и топло.

Папа Неро, п-в Пелион

Пелион е полуостров известен с изключителният си брой плажове, всеки от тях уникален сам по себе си. Един от най-добрите избори определено е Папа Неро, който е разположен югоизточно от Агиос Йоанис.

За хора предпочитащи камениста повърхност, препоръчваме Дамоухари, запомнен от публиката с филма Мама миа.

За всички приключенци и фенове на уникалните гледки, Милопотамос е отличен избор, тъй като до него се стига чрез крайбрежните пътеки. Множеството пещери, съединеният с тунел двоен плаж и скални навеси предлага изумителна гледка.

Потистика е друг удачен избор, заради драматичните си скални образувания и уникален пясък.

Веланио, Скопелос

Друга дестинация, която е включена в известният филм Мама миа е остров Скопелос. Плажът Веланио не е бил част от снимачната площадка, правейки го загадъчен и непосещаван. Несъмнено място, което си струва да бъде видяно.

За всички хора, които желаят да посетят плаж далеч от всичко и всички, ще бъдат повече от доволни от незастроеният и незаселен Веланио. Перфектен е за всеки, като си има специална част отделена за нудистите.

Плажът се слави с биоклиматична архитектура, която го превръща в страхотно място за почитатели на историята. Каменните сгради в района датират от повече от век. Сега, имате перфектната възможност да ги наемете и да се събуждате в рая. Несъмнено Веланио е един от най-уникалните плажове в страната.

Канали, Превеза

Намирайки се на Амбракийския залив, околността е позната с забележителната 60 километрова плажна ивица, изпълнена с пясъчни и скалисти плажове, полуострови и скрити заливчета.

Уникална възможност е да преминете през подземният тунел, дълъг 1570 метра, който е единственият такъв в Гърция.

Филаки, Крит

Заграден от 2000-метровите Бели планини, този нудистки плаж се намира на Либийско море, на южния бряг на острова. Мястото е препоръчано само за нудисти, които ще се насладят на фините камъчета в пясъка.

Халкидики, Ситония

Това е една от най- добрите дестинации избирана от стотици хиляди туристи, включително и много българи.

За хората, които искат да прекарат екскурзията си на къмпинг, едно от най- добрите места за тази цел е именно Ситония, разположен на изток от Солун, в северната част на Гърция.

Мястото е обградено от множество маслинови градини, борови, евкалиптови дръвчета, също така и палми. Можете да изберете между два плажа, далеч от хорското полезрение. За спокойна почивка къмпинг Арети е отличният избор.

Морската вода е топла, дъното плитко ,като постепенно набира дълбочина, правейки го идеална дестинация за семейства.

Войдокиля, Пелопонес

Известен с това да бъде едно от най-прекрасните места за къмпинг в цяла Гърция, почти кръглият залив покрит с пясък и тюркоазено-синя вода е всичко, от което се нуждаете за идеалният отдих сред природата.