Офертата е запазена във любими
Виж всички запазени

Гръцките острови, които непременно трябва да посетите

Гръцките острови са наистина многобройни, което затруднява вашия избор за почивка. Все пак, те могат да ви предложат или спокоен отдих, или активна ваканция, по време на която да се насладите на всичките си любими водни спортове. Но, нека да погледнем кои са най-добрите дестинации.

Миконос

Миконос – уникална дестинация, предлагаща и забавления, и почивка, и уникална природна красота, както и множество древни руини, които предоставят забележителна гледка.

Евия

В южната част на невероятния остров се простират плажове, проломи и гори, докато планинският масив Дирфис е в централната част, а на север територията е заета предимно от гори.

Закинтос

Остров Закинтос е част от Йонийските острови и е световноизвестен, благодарение на костенурките карета карета. Освен тях, Закинтос ви предлага и чудесни възможности за гмуркане и, като цяло, за всякакви водни удоволствия.

Родос

Остров Родос се намира по пътя на древните търговски маршрути. От Средновековието тук са останали голям брой забележителности, които са чудесно допълнение към спокойната почивка на удивителните плажове.

Санторини

Смята се, че островът е последната част от отдавна изчезналата митична Атлантида. На Санторини има все още активни вулкани, а красотата му е просто зашеметяваща.

Лефкада

Природата на остров Лефкада е изумителна, допринася за чувството на романтика и младост. Богатата история придава ореол на мистичност, която интригува множеството туристи. В южната част на острова се намират прословутите бели скали, а плажовете Янис и Василики са световноизвестни с възможностите си за уиндсърфинг.

Хидра

Пристанищният град на Хидра е невероятно красив. На целия остров е забранено използването на автомобили, така че дук се движат основно конски каруци и магарета. Островът е сред най-прочутите и изискани курортни области в Гърция.

Крит

Тук е започнала развитието си първата цивилизация на Европа – минойската. На острова може да се види най-дългото дефиле на континента, а и още много чудни природни забележителности или паметници, създадени от човешка ръка.

Скопелос

Кристално чистата вода на каменистите плажове, прохладните гори, огромният брой маслинови дръвчета – всичко това създава една уникална атмосфера. Заслужава си да опитате местните вина и морските дарове, които се приготвят в ресторантите край брега. Тук витае истинска гръцка атмосфера, а и някога островът е бил снимачна площадка на известния мюзикъл „Мама мия“.

Лемнос

Тук, освен че ще се насладите на чудните плажове и гъстата растителност, ще имате възможността да се потопите в древните гръцки легенди за богове и герои. На Лемнос се намира и най-старият град в Европа – Полиохни.

Самос

Перфектната дестинация за всички, които обичат виното. Прословут е с бялото самоско вино, което е с уникална сладка жилка. Живописните плажове също не са за изпускане, а всяка година тук се провежда рок фестивал с продължителност три дни.

Тасос

Остров Тасос се намира в северната част на Егейско море и е известен с невероятната си природа, прелестните плажове и запазените традиции. Покрит е с кипариси, вечнозелени храсти и борове, а и с изобилие от археологически забележителности.

Скиатос

Скиатос датира от времето на тракийските племена. Той е покрит с маслинови и иглолистни гори. Можете да откриете множество прелестни плажове, както и голям брой забележителности. Най-приятно време за посещение е месец септември.

Кос

Тук също има доста археологически паметници, а пясъчните плажове привличат много летовници. Замъкът на рицарите и дървото на Хипократ са само малка част от забележителностите на Кос.

Патмос

Тук е бил заточен Йоан Богослов около 95 г., а легендата гласи, че именно на Патмос той е написал две части от Новия Завет. Старинният манастир на острова е част от списъка на ЮНЕСКО, а освен това могат да се видят и множество светски места – плажове, хълмове и т.н.